Tjänster

Mill & Turn

Möjligheten med denna typ av maskin är att kunna komplettbearbeta detaljer i en och samma maskin där både svarvning ,fräsning ingår.
Fördelen är kostnadseffektiv, minimalt med omriggningar samt att bibehålla hög precision i detaljer liknande bilden ovan.

Höghastighets sänkgnist

Sodick AG 35L – Den snabbaste precisionssänkgnisten.

Blixtsnabb bearbetning på mindre en halva tiden har blivit en ekonomisk realitet. Sänkgnistning med dynamisk respons och linjärteknologi.

SODICKs linjärteknologi och förenklade kontrollmekanism ger dig den direkta kopplingen mellan styrning och motorer. SODICK säkerställer snabbaste och bästa bearbetnings prestanda genom tiderna.

Axelrörelse X/Y/Z: 350 x 250 x 250 mm.

Höghastighets trådgnist

Sodick AQ 537L Premium Höghastighetstrådgnist – upp till 380 mm²/min. Det nästa tekniska steget i linjär trådgnistning.

Extrem skärhastighet och precision vid bearbetning av arb.styck. upp till 1000 kg. Linjär motorteknologi har gjort succe i SODICKs medelstora maskiner.

De linjära motorerna som är specialanpassade för AQ537L visar vad kostnadseffektivtet är. Ytfinhet ned till Ra 0,10, skärhastiget upp till 380 mm²/min, automatisk 3 sidig höj och sänkbar tank, självrengörande tank tätningar samt automatisk konvertering av 3D solid modell till NC data.

Arbetsområde X/Y/Z: 570 x 370 x 350 mm.

Fräsning

5-axlig simultan bearbetning med arbetsområde X/Y/Z: 750 x 650 x 550 samt bäddfräsning med arbetsområde X/Y/Z: 2500 x 800 x 950 mm.

Bordsbelastning 4000 Kg.

Vulkning

Vi har mångårig erfarenhet av att kunna tillgodose kunders önskemål om att ta fram formverktyg för gummidetaljer i alla tänkbara utföranden utifrån såväl ritning som prov i t.ex. detaljer där gummimetallbeläggning ingår.

Vulkning är en av våra specialiteter. I små serier tar vi fram både formverktyg och gummidetalj utifrån ritning eller ett prov i handen på väldigt korta ledtider.

Vulkning och övrigt

Microsvetsning

Applikationsområden

  • Formar och verktyg för plast och gummi
  • Pressgjutningsformar
  • Press-och stansverktyg
  • Hårdförkromade valsar

Områden för applicering sträcker sig från reparation av mycket små formverktygsytor till svetsning av stora ytor för fyllning av metall, eliminering av sprickor och kratrar efter TIG-svetsning, applicering på delningslinjer och formverktygssömmar, eller till andra ställen som i annat fall skulle vara omöjligt för svetsning. Den precisa placeringen av tillsatsmaterialet betyder att det går att applicera på kanter, punkter och i hörn.

Svetsningen har ingen av de negativa sidoeffekter som konventionella svetsmetoder har (genombränning, deformation eller svetsstänk), vilket innebär en reduktion av upp till 85 % av reparationskostnaden. Eftersom utrustningen är så kompakt kan den användas direkt på maskinen, utan att behöva demontera formverktyget. Tillsatsmaterial som kan användas inkluderar metallpulver, metallpasta, metallremsor och tråd av olika kvaliteter. Med upprepad tillsats av material kan tjocklek i millimetrar uppnås.


Mätarm

Total flexibilitet och obegränsad rörelsefrihet gör mätarmen enkel att använda. Oavsett om man vill nå högt över eller lågt under, den balanserade armen ger dig maximal åtkomlighet med bibehållen noggrannhet. Faros mätarmar ersätter traditionella mätdon och ökar produktiviteten. Armen mäter alla typer av geometrier i 3D eller 2D och Form & Läge.
FaroArmen tar man enkelt med sig. Systemet är snabbriggat och det finns en mängd olika sätt att montera armen så att man får god åtkomlighet.
FaroArmen är en portabel multiaxelmätinstrument som kan mäta både komplexa ytor och konventionella prismatiska mätelement som cirklar, plan, sfärer och linjer.Vilket möjliggör reverse engineering.


Mätmaskin/3D scanning

LC60Dx Tactile (TP20)
Multi-stylus test * 9μm (0.00035″) 4μm (0.00016″)
Ball bar length ** 6μm+L/350 (0.00024+L/150(”)) 2μm+L/350 (0.00008+L/150(”))

Cad Cam
Tebis – när högt ställda tillverkningskrav skall uppfyllas

Fler än 1,500 företag runt om i världen använder sig av Tebis arbetsstationer. Användare inom många olika typer av företag, från fristående konsultarbetande ingenjörer till anställda hos multinationella biltillverkare förlitar sig helt till Tebis-systemen och dess kraftfulla möjligheter.

  • Konstruktion av 3d-Solidmodeller
  • Analysering
  • Navigering

Se filmen 3D skanning camio