Gnistning

Trådgnistmaskin för trådgnistning

Trådgnistning

Vi erbjuder trådgnistning med ett arbetsområde på X/Y/Z: 570 x 370 x 350 mm. Vår 4-axliga Sodick AQ 537L Premium bearbetar arbetsstycken upp till 1000 kg med extrem skärhastighet och precision. Funktioner inkluderar automatisk höj- och sänkbar tank, självrengörande tanktätningar och 3D-modellkonvertering. Läs mer 

Sodick sänkgnistmaskin från LG verktyg

Sänkgnistning

Vi erbjuder sänkgnistning med ett arbetsområde på X/Y/Z: 350 x 250 x 250 mm. Vår Sodick AG 35L är marknadens snabbaste precisionssänkgnist, som möjliggör blixtsnabb bearbetning. Funktioner inkluderar dynamisk respons, linjärteknologi, förenklad kontrollmekanism och egentillverkning av elektroder för högsta kvalitet och prestanda. Läs mer 

Vad är gnistbearbetning och hur går det till? 

Gnistbearbetning, även känt som EDM (Electrical Discharge Machining), är en tillverkningsprocess som används för att forma och skära hårda material som metall genom att använda elektriska urladdningar. Processen innebär att en elektrisk gnista skapas mellan en elektrodbit och arbetsstycket i en dielektrisk vätska. Denna gnista avverkar små mängder material från arbetsstycket, vilket möjliggör hög precision och detaljnivå. 

Två huvudtyper av gnistbearbetning: 

  1. Trådgnistning: Här används en tunn metalltråd som elektroden, som rör sig kontinuerligt genom arbetsstycket för att skära komplicerade former och konturer. 
  1. Sänkgnistning: Här används en formad elektrod som sänks ned i arbetsstycket för att skapa detaljerade håligheter och former. 

Båda metoderna erbjuder fördelar som: 

  • Hög precision och ytfinish 
  • Möjlighet att bearbeta hårda material 
  • Minimal termisk påverkan på arbetsstycket